ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ПЛАТФОРМИ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Микола Дубина

24.07.2024 · Врятовані життя

селище Архангельське, Херсонська область

1 березня 2023 року трактор Миколи наїхав на протитанкову міну, одну з тисяч, які залишили росіяни на українських полях.

За кілька днів до цього пройшли сапери. Ми в той день поїхали витягувати залишки ракет “Смерч”, “Ураган”, щоб готувати поле до посівної. З’їхали на польову і буквально метрів за двісті-триста наїхали на протитанкову міну.

null

Микола почув тріск і зрозумів, що загорілися паливні баки. Потрібно було швидше вибратися з трактора.

У вухах стояв дзвін. Рука, нога, як ватяні — наче їх немає. Мені пізніше сказали, що це була пластикова міна ТМ-62 з протипіхотною міною знизу. Сапер знімає першу міну, а спрацьовує вже друга. Це заборонений метод, його не можна використовувати в жодній війні.

Внаслідок вибуху Микола отримав відкритий перелом ноги, кістка була перебита у двох місцях, також була пошкоджена рука.

null

Мене з однієї лікарні перевезли в Кривий Ріг. Там лікарі почали боротися за стегнову кістку, яка була дуже роздроблена. В ній ще й лишався уламок, який потрібно було дістати.

Завдяки спеціальному рентгенапарату з С-аркою від UNITED24 ногу Миколи вдалося зібрати з ювелірною точністю та зберегти функціональність. Зараз триває реабілітація. Чоловік уже ходить, поки що на милицях, але вірить, що скоро повністю відновиться.