ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Денис Солом’яний

24.07.2024 · Врятовані життя

м. Запоріжжя

Перше відчуття було, що в мене відірвана нога

згадує боєць Денис

Денис 5 років працював у патрульній поліції. Через три тижні після початку повномасштабного вторгнення став до лав Збройних сил України. У лютому 2023 року виконував бойове завдання на Донеччині й разом із побратимами потрапив під артилерійський обстріл та отримав важкі поранення.

null

Все пам’ятаю. Сильний біль. Перше відчуття було, що в мене відірвана нога. Й одразу думка: як я на машині тепер буду їздити? Дуже за це переживав.

У Дениса була сильно пошкоджена кістка, численні уламки в тканинах та вирваний м’яз. Щоб урятувати кінцівку, медики застосували високоточне обладнання — рентгенапарат з С-аркою, придбаний за внески донорів платформи. Військовому зробили кілька успішних операцій, зокрема кісткову пластику.

Після наркозу вночі прокинувся. Перша думка: що з ногою? Рукою знайшов ногу, намацав спиці й трохи заспокоївся — на місці.

null

Денис лікується вже понад рік. Переніс 15 операцій тільки на нозі. Зараз чекає, коли кістка повністю зростеться і лікарі зможуть видалити з ноги частину штучних конструкцій. Гвинти, які тримають кістку посередині, залишаться з чоловіком на все життя. Однак Денис уже ходить без милиць і навіть може водити авто.

Дуже вдячний UNITED24, яка надає обладнання для складних операцій, та людям, які допомагають і донатять.