ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Платформа UNITED24 запустила новий напрям фандрейзингу: «Освіта і наука». Серед амбасадорів — нобелівські лауреати та зірка «Зоряних війн»

05.05.2023 · Анонси

5 травня Президент України Володимир Зеленський оголосив про новий напрям роботи платформи UNITED24 «Освіта і наука». Його амбасадорами стали лауреати Нобелівської премії сер Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, а також Іванна Сахно, виконавиця головної ролі у серіалі «Зоряні війни: Асока». Презентація відбулася під час саміту The Power of Unity, присвяченому річниці діяльності UNITED24.

Платформа UNITED24 запустила новий напрям фандрейзингу: «Освіта і наука». Серед амбасадорів — нобелівські лауреати та зірка «Зоряних війн»

Під час саміту міністр освіти Оксен Лісовий презентував перший проєкт напрямку «Освіта і наука» — збір коштів на відновлення Бузівського академічного ліцею у Дмитрівській громаді Київської області. Ліцей був зруйнований російськими військами під час наступу на Київ у березні 2022 року. Постраждали стіни, дах, повністю згоріли кабінети інформатики та початкової школи. 

«За час повномасштабної війни 2772 освітні заклади були частково пошкоджені, 454 — повністю зруйновані. Це приблизно 10% від усіх навчальних закладів в Україні. Понад 1,5 мільйона дітей вимушені навчатися дистанційно. Тож ми дуже раді, що на UNITED24 стартував новий напрям, завдяки якому ми зможемо відбудовувати школи, — зазначив Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України. — Для відновлення ліцею у селі Бузова потрібно 1 250 000 $. Ми сподіваємося, що вже 1 вересня туди зможуть повернутися 452 дитини». 

Напередодні саміту нові амбасадори UNITED24, нобелівський лауреат в галузі фізіології або медицини сер Пол Нерс та акторка Іванна Сахно, відвідали навчальний заклад та поспілкувалися з учителями та дітьми, які зараз вимушено навчаються у приміщенні місцевого дитячого садочка.

«Змалку я полюбляв гуляти Лондоном. Його дуже сильно бомбили під час Другої світової війни. Моя школа також постраждала від бомбардувань; поруч із нею були зруйновані будівлі. Мама казала мені не гратися там. Мою школу згодом відбудували, але на це потрібен був час. І в Україні це теж станеться: зруйновані школи будуть відбудовані. Ми з вами, ми тут заради вас, аби допомогти вам досягти успіху та відбудувати все», — прокоментував Пол Нерс, британський біохімік, лауреат Нобелівської премії.

«Моя мама з Карпат, тато з Криму. Дитинство було наповнене любов’ю тата до історії та українськими піснями. Моє коріння тут. Все, що відбувається, є глибокою раною в моєму серці. Ця війна руйнує не тільки оселі, культуру, але й наші серця», — сказала Іванна Сахно, українсько-американська акторка.

Для відновлення навчального закладу у Бузовій потрібно 1 250 000 $. Після презентації проєкту один із донорів UNITED24 оголосив про пожертву 1 000 000 $. Тож до закриття збору залишилося 250 000 $. Кошти на відбудову шкіл надходитимуть через UNITED24 на спеціальний рахунок Національного банку України, закріплений за Міністерством освіти і науки.

Ukraine needs direct help. Now.
Donate now