ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

UNITED24 запустила напрям «Гуманітарне розмінування»: першим амбасадором став Френсіс Фукуяма

05.05.2023 · Анонси

Президент Зеленський анонсував новий напрям на платформі UNITED24 — «Гуманітарне розмінування». Першим амбасадором став американський філософ, політичний економіст і публіцист, професор Стенфордського університету та великий прихильник України Френсіс Фукуяма, а першим внеском — 1 000 000 доларів від компанії «Епіцентр» на броньовані автомобілі для розмінування.

UNITED24 запустила напрям «Гуманітарне розмінування»: першим амбасадором став Френсіс Фукуяма

Сьогодні Україна — одна з найзамінованіших у світі країн. Через повномасштабне вторгнення росії наразі заміновано близько третини території нашої держави. За попередніми оцінками експертів, 10% сільськогосподарських земель непридатні для використання. А це означає постійну загрозу для людських життів, величезні втрати для економіки та десятиліття на розмінування й відновлення ґрунтів. 

«В Україні 174 000 квадратних кілометрів забруднені вибуховими речовинами. Більш ніж половина країн у світі мають меншу площу. Треба зробити ці території безпечними для життя, інакше їм загрожують знелюднення та занепад. І ми мусимо робити це негайно, бо щодня гинуть люди. Наразі Україна має 10 машин для розмінування та 2000 саперів. Цього точно недостатньо, щоб очистити нашу землю», — сказала Юлія Свириденко, перша віцепрем’єр-міністерка України, міністерка економіки.  

Для роботи з очищення території потрібні машини для розмінування, перевезення особового складу та перевезення вибухонебезпечних речовин. Саме на цю техніку збиратимуть кошти через UNITED24. Усі пожертви надходитимуть на спеціальний рахунок НБУ, відкритий Міністерством економіки. 

«Україна є основним постачальником продовольства в Африку, Азію, у багато куточків світу. Вони страждають від того, що Україна не може експортувати зерно. Я вважаю, що дуже важливо думати про післявоєнну ситуацію. Тож для мене честь долучитися до напряму розмінування України», — розповів новий амбасадор UNITED24 Френсіс Фукуяма.

Видатний філософ стежить за подіями в Україні ще з часів Помаранчевої революції. Він неодноразово читав лекції у Києві, а 2022 року підтримав Україну і засудив російське вторгнення. Також Фукуяма є науковим керівником програми Ukrainian Emerging Leadership у Стенфорді, започаткованої 2016 року. 

Торік одночасно з запуском платформи UNITED24 був відкритий збір за напрямом «Оборона та розмінування», завдяки чому вдалося придбати перший в Україні Armtrac 400. Це найбільший і найефективніший у своєму класі транспортний засіб для розмінування вартістю понад 18 000 000 доларів. Він став до роботи на Харківщині у жовтні 2022 року. Зараз працює у Херсонській області над розмінуванням сільськогосподарських земель.

Ukraine needs direct help. Now.
Donate now