ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

У межах другого Саміту перших леді та джентльменів відкрито збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги

21.07.2022

23 липня з ініціативи Олени Зеленської відбудеться другий Саміт перших леді та джентльменів, присвячений питанню повоєнної відбудови країни.

У межах другого Саміту перших леді та джентльменів відкрито збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги

Зробити внесок

 

23 липня з ініціативи Олени Зеленської відбудеться другий Саміт перших леді та джентльменів, присвячений питанню повоєнної відбудови країни. Захід заплановано у форматі телемосту між різними країнами світу: Україною, Польщею, Бельгією, Великою Британією та США.

У межах Саміту перша леді проведе збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С, які можуть зберегти життя тисячам людей в Україні.

«Скільки нам потрібно реанімобілів? На сьогодні, за оцінками, 400. Чи достатньо цього? Не певна. Війна не закінчується. Реанімобілі рятують людей під обстрілами, вивозять поранених дорогами, які розбиті снарядами. Лікарі ризикують своїм життям і разом з автівками фактично стають учасниками бойових дій», – зазначила перша леді.

Такі автівки обладнані всім необхідним, щоб доправити до лікарні важкопоранених: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Приблизна вартість однієї такої автівки – 100 тис. євро.

Другий Саміт перших леді та джентльменів покликаний укотре привернути увагу світу до повномасштабної війни, яка вже п’ятий місяць триває в центрі Європи. Головною темою цьогорічного заходу стане людина. Адже саме збереження й відновлення людського капіталу є запорукою успішної відбудови країни.

 

Зробити внесок