ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Володимир

24.07.2024 · Врятовані життя

селище Донець, Харківська область

9 червня 2023 року у Володимира почалася звичайна робоча зміна. Чоловік працював газовиком, перевіряв обладнання на вулиці. Все було спокійно, аж поки не почалася атака на Харківщину.

Пам'ятаю, що почув звук наближення “шахеда”, а потім прокинувся через сім днів у реанімації. Хлопці, які були на роботі зі мною, кажуть, що я їм подзвонив і сказав: “Я лежу не знаю де, не відчуваю ніг”. Але я того не пам'ятаю. Тоді колеги мене знайшли на дорозі й викликали швидку.

null

У лікарні Володимира вводили в медикаментозну кому, щоб менше рухався через перелом поперекового відділу хребта. Також у чоловіка були переломи ребер, лопатки та контузія легень.

Операція тривала три години. Виконали виправлення перелому хребта та зафіксували його за допомогою титанової конструкції. Вона імплантується безпосередньо у тіла хребців, тому є великий ризик травмувати спинний мозок. Щоб проконтролювати безпечність імплантації, використовувалась рентгенівська установка з С-аркою, яка одразу виводить зображення на монітор та показує все в реальному часі,

прокоментував лікар-нейрохірург Артем Стогній

Перші два місяці після операції Володимир міг тільки лежати. Цей час провів у реанімації, далі — реабілітація.

Коли поставили конструкцію на хребет, лікарі почали підіймати. Родичі пересаджували у візок, щоб міг хоч сидіти. Зараз трошки легше. Після реабілітаційного центру вже більше самостійності. Можу сам пересісти, лягти, піднятись. А далі все залежить тільки від мене самого. Постійні заняття, бажання стати на ноги, не опускати руки, працювати, займатись. Тільки так!