ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Оборона: історія Антона «Вікінга» Панчука

16.04.2023

Це Антон «Вікінг» Панчук — командир відділення 93-ї ОМБР «Холодний Яр», що зараз боронить Україну на бахмутському напрямку.

Оборона: історія Антона «Вікінга» Панчука

Колись військовий захоплювався фільмами, в яких грав Марк Гемілл, а тепер і сам поспілкувався з ним у зумі.

«Робота з дронами наразі є нашим пріоритетом. Вони допомагають виявляти не лише піхотні підрозділи ворога, а й їхні вогневі засоби, та скеровувати нашу артилерію по позиціях ворога»,

— каже Вікінг.

Антон на війні вже 9 років. Спочатку служив у добровольчому корпусі «Правий сектор», а у 2016 році приєднався до 93-ї бригади. Його контракт зі Збройними силами мав закінчитися 28 лютого 2022 року. Але почалося повномасштабне вторгнення, і плани відпочити боєць відклав до остаточної перемоги. Нині його бригада бере участь у запеклих боях у Бахмуті.

«Зараз дуже важко. Це якісь надможливості надлюдей. Але моральний дух стійкий як ніколи. Бої продовжуються, ніхто не відступає»,

розповідає Антон.

Після війни він збирається здійснити свої мрії: побачити китів в океані, норвезькі фіорди, стрибнути з парашутом та побувати на музичних фестивалях. А поки що наголошує на необхідності підтримки з тилу: 

«Хотілося б звернутися до всіх, у кого є велика аудиторія та вплив. Весь цей ресурс потрібно спрямувати на перемогу. І тоді всі зустрічатимуть наступний Великдень та інші свята з родиною у своїх домівках, у своїй вільній країні».

Підтримайте українських військових. Підтримати