ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Тези з виступу амбасадора UNITED24, історика Тімоті Снайдер на засіданні Ради Безпеки ООН

20.03.2023 · Амбасадори

Тімоті Снайдер, видатний історик та наш амбасадор, не лише збирає кошти та розповідає історію України.

Тези з виступу амбасадора UNITED24, історика Тімоті Снайдер на засіданні Ради Безпеки ООН

Професор Єльського університету активно протидіє російській пропаганді. Зокрема, нещодавно він виступив на засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному на вимогу москви для обговорення «русофобії». 

Снайдер докладно пояснив, як росія завдяки цьому терміну виправдовує свою політику геноциду українського народу. Наводимо кілька думок з його виступу: 

• Якщо ви станете в росії з плакатом «Ні війні!», вас заарештують і, найімовірніше, ув'язнять. Якщо ви станете в Україні з плакатом «Ні війні!», написаним будь-якою мовою, з вами нічого не станеться. росія — країна однієї державної мови, де ви мало що можете сказати. Україна — країна двох мов, де ви можете говорити, що хочете.

• Твердження, що українців треба вбивати, бо вони мають психічну хворобу, відому як «русофобія», шкідливе для росіян, бо воно виховує їх у дусі геноциду.

• Коли імперія нападає, вона стверджує, що є жертвою. Риторику про те, що українці є якимись «русофобами», російська держава використовує для виправдання агресивної війни. Мова дуже важлива. Але найбільше значення має контекст, у якому її застосовують. А це російське вторгнення в саму Україну, руйнування цілих українських міст, страта українських місцевих лідерів, примусова депортація українських дітей, переміщення майже половини українського населення, руйнування сотень лікарень і тисяч шкіл, навмисне знищення водо- і теплопостачання в зимовий період. Таким є контекст. Ось що насправді відбувається.

Погоджуємось із кожним словом професора та закликаємо вас прочитати повністю ґрунтовний виступ Тімоті Снайдера: bit.ly/3lbyrYo