ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Понад 75 млн доларів внесків та оголошення набору до Армії дронів: UNITED24 звітує про два місяці роботи

05.07.2022

У червні до U24 у ролі амбасадорки приєдналась зірка світового тенісу Еліна Світоліна, загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 75 000 000 $ (понад 2,2 млрд грн), а також платформа оголосила окремий збір на першу у світі Армію дронів.

Понад 75 млн доларів внесків та оголошення набору до Армії дронів: UNITED24 звітує про два місяці роботи

У червні до U24 у ролі амбасадорки приєдналась зірка світового тенісу Еліна Світоліна, загальна сума благодійних внесків перетнула позначку 75 000 000 $ (понад 2,2 млрд грн), а також платформа оголосила окремий збір на першу у світі Армію дронів.

«Ми хотіли створити фандрейзингову платформу, яка може залучати кошти на підтримку України максимально просто — в один клік. З моменту запуску минуло лише два місяці, а ми вже маємо пожертви з 90 країн. U24 став для людей простим і дієвим способом допомогти та побачити, як їхня допомога працює, — зазначає віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. — Кілька днів тому ми запустили окремий проєкт «Армія дронів». Він дає можливість не лише задонатити кошти на військові дрони, але й надіслати українським захисникам власний безпілотник. Так, дрони, які раніше фільмували краєвиди, зараз можуть стати у пригоді під час оборони нашої держави. Тільки за перші дні проєкту ми зібрали понад 200 мільйонів гривень, і ця сума збільшується щодня». 

Програма проєкту «Армія дронів» передбачає системну закупівлю дронів, їхній ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. У перший день на безпілотники пожертвували понад 84 млн грн. 

Протягом другого місяця роботи U24 закуплено 30 квадрокоптерів для забезпечення Держспецзвʼязку. Також для служби придбали 20 тепловізорів та 2 073 комплектів польової форми. Крім того, військовослужбовці отримали понад 65 тис. комплектів військової форми, понад 68 тис. комплектів білизни, більш ніж 15 тис. головних уборів і 6 тис. пар взуття. Понад 18 млн грн були спрямовані на придбання Armtrac 400 — найефективнішого у своєму класі транспортного засобу для розмінування. 

Міністерство охорони здоров’я України закупило рентгенівські хірургічні системи C-арки. Перші п'ять апаратів відправлять на прифронтові території: у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Сумську та Миколаївську області. Ще п’ять вирушать до військових шпиталів. Загальна вартість систем — 26,8 млн грн.

Кошти на рентгенапарати збирали й під час благодійних телемарафонів. Один із них, Embrace Ukraine — #StrivingTogether, відбувся 21 червня в Амстердамі. Того дня глядачі зібрали понад 2,3 млн грн. Упродовж ще двох телемарафонів було залучено понад  8,3 млн грн благодійної допомоги. 

Для медичних потреб кошти збирали й актори Студії «Квартал 95». Їм вдалося залучити під час благодійного турне Європою понад 3,5 млн грн, які  будуть спрямовані на придбання рентгенпрозорих операційних столів для українських лікарень.

Посол платформи Андрій Шевченко пожертвував через U24 понад 12 млн грн на медичну допомогу. Також він візьме участь у спортивному заході зі своєю колегою Еліною Світоліною, яка стала амбасадоркою UNITED24 в червні. 

«Ми дуже вдячні Еліні Світоліній за доєднання до UNITED24 і послідовну громадянську позицію, яку вона проявляє з перших днів повномасштабної війни, — розповідає координаторка платформи Ярослава Гресь. —  Важливою подією для нас також стало погодження співпраці з першою ракеткою світу Іґою Свйонтек. Вже 23 липня вона разом з іншими зірками тенісу зіграють благодійний матч на підтримку України. Частина зібраних коштів буде перерахована через UNITED24 та спрямована на закупівлю обладнання для дитячих лікарень. Ми продовжуємо залучати до підтримки України талановитих людей із різних країн. Їхні голоси важливі як ніколи». 

У червні фандрейзингова платформа була представлена на Міжнародному фестивалі креативності «Канські леви», а два місяці своєї діяльності команда U24 зустрічає у Лугано на Конференції з питань відновлення України.