ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ПЛАТФОРМИ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Олег Гірман

24.07.2024 · Врятовані життя

смт Слобожанське, Харківська область

Людина, яка таке пережила, розуміє, що життя може закінчитися дуже швидко.

Олег Гірман — фермер із селища Слобожанського Харківської області, яка є однією з найбільш замінованих територій України. Під час відступу російські війська залишали міни в будинках, на дитячих майданчиках, дорогах, в лісах і полях. Щоб розпочати посівну, чоловік допомагав розмінувальникам на полі в селі Явірське, а також створив спеціальний трактор на дистанційному керуванні.

У жовтні 2023 року Олег розставляв попереджувальні знаки «Обережно — міни!», коли зачепив одну з них.

null

Ніхто не хотів іти на поле, де знайшли 60-70 протипіхотних мін ОЗМ-72. Я думав, що вже маю розуміння, але так сталося, що не помітив кілочок у згорілій траві. Випадково зачепив його — і тільки чую вибух. Падаю, дивлюся на небо і думаю, що, мабуть, це все — моє життя скінчилось.

Олегу пощастило, що поруч був родич, який негайно викликав швидку допомогу. Його доправили до лікарні у Харкові, де провели складну шестигодинну операцію. За допомогою рентгенівської установки з С-аркою від UNITED24 видалили уламки зі спинномозкового каналу та спинного мозку.

Ця арка виводить рентгенівське зображення на екран миттєво під час операції. Без цієї установки оперувати такого важкого пацієнта неможливо. Якби не С-арка — це повна інвалідизація хворого. Без операції людина не відчувала б нічого, крім голови

розповідає лікар-нейрохірург Дмитро Губін

Наразі Олег не може ходити, однак не падає духом. Чоловік проходить реабілітацію та щодня наполегливо виконує вправи.

Кожен організм реагує по-різному. Та чутливість потроху повертається. Є бажання йти самому, тому треба вірити та працювати. Це — нове життя, і треба усвідомити, що буде інакше.