ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Ірина Олійникова та донька Аліса

24.07.2024 · Врятовані життя

м. Запоріжжя

Аліса — давно омріяна дитина: 5 років Ірина з чоловіком Олексієм прагнули стати батьками. Дізнались, що буде донечка, вже під час війни. Всю вагітність Ірина пройшла сама — її коханий захищає Україну в ЗСУ.

Через бойові дії, хвилювання за чоловіка на фронті, ракетні обстріли та нальоти «шахедів» жінка відчувала сильний стрес. Ірину поклали до лікарні на збереження.

null

Я дякувала Богу, що прожила ще один день вагітною. Але потім Аліса вирішила, що пора. Був вечір, усі лягали спати, а в мене почалась кровотеча. Швидко зробили кесарів розтин. Я мала народити 1 травня, а Аліса народилась 22 січня 2023 року, тобто на шостому місяці.

За час війни кількість передчасно народжених дітей зросла щонайменше на 15%. Це тисячі малюків, які з’явилися на світ раніше строку та не можуть вижити без спеціальної допомоги. Коли Ірина зрозуміла, що народжує, одразу написала Олексію.

Чоловік відпросився в командира і приїхав, бо було страшно і йому, і мені. Після народження Алісу одразу забрали. Ми вперше побачили її в реанімації. Підійшли до кувеза, а дитинка маленька така: 33 сантиметри на зріст, 870 грамів.

null

Перші півтора місяця свого життя Аліса дихала за допомогою апарата штучної вентиляції легень від UNITED24. Потім ще два з половиною місяці мама з донечкою жили в лікарні та чекали, поки вона підросте та зміцніє. Завдяки сучасному обладнанню та професіоналізму лікарів Аліса набралася сил. Зараз дівчинці вже рік. Вона здорова та гармонійно розвивається. Сумує лиш за рідкими, але такими цінними зустрічами з татом.

Тато з Алісою на зв’язку кожного дня. Вони цілують одне одного через камеру. Аліса дуже сумує за ним і радіє кожного разу, коли він дзвонить. А коли приїжджає, то радість узагалі безмежна. Наша сім’я дуже вдячна за апарат ШВЛ, бо ми тепер батьки такої гарної дівчинки.

null