ОФІЦІЙНИЙ ВЕБСАЙТ УРЯДОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ.

Всього зібрано: $ 0

Всього зібрано: $ 0

 · 

Мінцифра та UNITED24 починають співпрацю зі Світовим Конґресом Українців у межах проєкту «Армія дронів»

07.07.2022

Під час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано (Швейцарія) Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конґрес Українців (СКУ) підписали Меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи UNITED24.

Мінцифра та UNITED24 починають співпрацю зі Світовим Конґресом Українців у межах проєкту «Армія дронів»

Під час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано (Швейцарія) Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конґрес Українців (СКУ) підписали Меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи UNITED24. Перший проєкт U24, який підтримає СКУ, — «Армія дронів». Співпраця включатиме промоцію, спільний фандрейзинг з платформою СКУ UniteWithUkraine та закупівлю дронів, що допоможуть ЗСУ моніторити близько 2 470 кілометрів лінії фронту для захисту України.

Зокрема, у межах проєкту «Армія дронів» планують придбати 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне — їх складно помітити, а отже складно збити. 

«Наразі «Армія дронів» — пріоритет UNITED24 в напрямку «Оборона та розмінування». Це комплексна програма. Те, що потрібно на передовій. Бо ця війна не тільки людей, а й технологій. Нам необхідно мати перевагу над ворогом у кожній сфері. Ми вдячні Світовому Конґресу Українців за підтримку», — зазначив Віцепрем’єр-міністр, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) об'єднує та представляє інтереси понад 20 мільйонів українців у всьому світі. З першого дня повномасштабного вторгнення СКУ допомагає боротися з російською армією як інформаційно, так і дієво, закуповуючи спорядження для захисників України через світову збірку UniteWithUkraine, яка також долучається до співпраці в межах проєкту «Армія дронів».

«Світовий Конґрес Українців з перших днів війни докладає величезних зусиль, аби підсилювати міжнародну підтримку України та допомагати українським захисникам боронити свою землю. Наразі ми посилюємо нашу допомогу спільно з UNITED24 та проєктом «Армія дронів». Ми продовжуємо використовувати всі можливості для забезпечення захисників України, щоб здобути технологічну перевагу та перемогу в цій війні проти держави-терориста», — наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

 

*Світовий Конґрес Українців (СКУ) — неурядова організація, що представляє інтереси українців у понад 60 країнах, а також підтримує права людини та демократію в Україні. Основними цілями СКУ є допомога українському народові у його боротьбі за свободу та державну незалежність, сприяння розвитку громадянського суспільства, захист прав українців незалежно від місця їхнього проживання, демократизація та інтеграція України до ЄС. 

Додаткова інформація: ukrainianworldcongress.org, @UWCongress, Facebook /UkrainianWorldCongress 

** UNITED24 — фандрейзингова платформа для збору коштів на підтримку України, яку ініціював Президент України Володимир Зеленський. Зібрані кошти розподіляються за трьома напрямками: оборона та розмінування, гуманітарна та медична допомога, відбудова України. Усі кошти надходять на спеціальні рахунки Національного банку України, що закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я та Міністерством інфраструктури. Всі охочі можуть зробити внесок в один клік на сайті u24.gov.ua.